Skip to content

Buitengesloten? Bel ons!

U kunt direct contact met ons opnemen via één van onderstaande manieren:

Slot kapot? Sleutel vergeten? Het kan iedereen gebeuren! Blijf rustig en raak vooral niet in paniek.

Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 17:00 uur en voor spoed van maandag t/m zondag van 8:00 uur tot 23:00 uur.

Heeft u spoed en zijn wij niet bereikbaar? Zoek dan hier op Het CCV / PKVW naar een andere betrouwbare slotenmaker.

Enkele tips

Bel niet zomaar de eerste de beste slotenmaker via Google, maar kijk eerst naar eventuele recenties en/of ze aangesloten zijn bij het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Zie ook www.politiekeurmerk.nl voor alle aangesloten bedrijven.

Probeer niet zelf uw deur te forceren of op een andere manier open te krijgen d.m.v. geweld. Dit is in de meeste gevallen niet eens nodig!

Probeer te herinneren of er ergens een reservesleutel is. Misschien bij de buren, een bekende of familielid.

Is er een andere manier waarop u uw huis kunt betreden, bijvoorbeeld via uw achterdeur of garage?

Tot slot is de meest eenvoudige tip om ons telefoonnummer te noteren in uw telefoon. Wanneer u zichzelf heeft buitengesloten kunt per telefoon contact met ons opnemen. Telefoonnummer: 06 – 285 285 13

Bent u gedupeerd door een malafide slotenmaker?

1

Via welke website heeft u een slotenmaker laten komen? Noteer dat direct (want voor je het weet, wordt de site uit de lucht gehaald). Indien nodig kan het CCV kijken of de website gelinkt kan worden aan een netwerk dat erachter zit.

2

Naar welke rekening is er geld overgemaakt? Is er een pinbon? Is er ook een handgeschreven factuur?

3

Heeft u een rechtsbijstandsverzekering? Zo ja, neem contact met ze op! Heeft u geen rechtsbijstandverzekering? Dan kan u zelf een zaak starten. Check bij het CCV of de oplichter(s) te matchen is aan een van de drie grote netwerken achter de website. Het meest bekend is Plumberservice B.V. Er zijn diverse civiele zaken gevoerd tegen Plumberservice B.V. en deze heeft deze tot op heden altijd geschikt. D.w.z. ze geven het geld terug, maar moet er verder over zwijgen.

4

Stuur een mail (vaak is er geen postadres) waarin u de (malafide) slotenmaker in gebreke stelt. Bijv: slecht hang- en -sluitwerk, slechte montage etc. Laat hem als bewijs een foto maken van de mail die hij verstuurt / of het contactformulier dat hij invult.

6

Start de zaak bij de rechtsbijstandverzekering. Als deze zal zeggen dat procederen geen zin heeft en/of zal doorverwijzen naar de politie, neem hier geen genoegen mee en eis een procedure! Rechtsbijstandverzekering moet u namelijk helpen. Vaak is de uitkomst dat de rechtsbijstandsverzekering u afkoopt om z.s.m. van de zaak af te zijn. Voorbeelden nodig van andere zaken waarbij dit is gebeurd? Vraag ze op bij www.hetccv.nl

7

Tot slot. Zijn er geen bedrijfsgegevens, KVK nr of BTW nr op factuur? Stuur dan ook een mail aan: www.fiod.nl/ik-wil-fraude-melden

Bron: Het CCV – februari 2021 – www.hetccv.nl

Waar moet je op letten als je een slotenmaker inschakelt?

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft KeyService Nederland / Plumberservice uit Helmond hoge boetes gegeven voor agressief en misleidend handelen. Consumenten dachten dat zij een lokale slotenmaker inschakelden, maar dit was niet zo.

Tips

Wil je een slotenmaker inschakelen? Wees kritisch en maak vooraf goede afspraken. Op de website consuwijzer.nl vind je deze tips:

  1. Wees kritisch bij het zoeken
  2. Check het NSSG en het PKVW
  3. Check adresgegevens
  4. Check de KVK-gegevens
  5. Check reviews
  6. Maak vooraf duidelijke afspraken over de prijs

Erkende slotenmaker

Zet nu het telefoonnummer van een PKVW-erkende slotenmaker bij jou in de buurt in je telefoon. Dan weet je zeker dat je zaken doet met een betrouwbaar bedrijf dat kwaliteit levert. En weet je in geval van nood wie je bellen moet.

Back To Top